Middagsfrid matkasse

Middagsfrid grundades 2007 och blev det första matkasseföretaget att erbjuda hemleverans med färdiga recept. Sedan 2017 ingår företaget i Axfood-familjen och är tillsammans med mat.se en bifirma till Dagab som ägs av Axfood där även Hemköp och Willys ingår.

Det finns att välja mellan olika alternativ så som vegetariskt, flexitarianskt, för barn, för stora familjer och till mindre familjer samt extra snabblagade maträtter. Det är perfekt att kunna beställa hem en färdig matkasse med alla ingredienser och recept till goda maträtter, som på så sätt gör att man sparar tid på att både planera maträtter och man slipper åka iväg till butiken för att handla.

Unikt för Middagsfrid

Målet har sedan start varit att göra middagsplaneringen enklare framför allt för barnfamiljer. Många väljer halvfabrikat i brist på tid och det vill Middagsfrid ändra på – så att fler kan ta del av klimatsmart mat av hög kvalitet. Middagsfrids koncept är att ha färska råvaror med högt näringsinnehåll med så lite tillsatser som möjligt. De flesta råvarorna Middagsfrid erbjuder är ekologiska och det finns ett stort engagemang för klimatsmart mat och var först med att helt sluta med mat som flygtransporterats.

Leverans

Fri frakt hem till dörren.

Du kan själv välja om du vill ha leverans varje eller varannan vecka eller mer sällan.

Leveransområden: Middagsfrid levererar till städerna: Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping, Nyköping, Örebro, Uppsala, Eskilstuna, Västerås, Uddevalla, Vänersborg, Trollhättan, Varberg, Falkenberg, Halmstad och Helsingborg.

Leveranstider: 17-22 på söndagar, måndagar eller tisdagar, beroende på var du bor. Till Malmö/Lund erbjuds även eftermiddagsleverans på måndagar kl. 13.00 – 17.00.

Viktig information: Då Middagsfrid planerar meny, inköp, packning och utkörning av dina varor långt i förväg behöver du göra eventuella ändringar minst 9 dagar i förväg.

Det är viktigt att du är tillgänglig på telefon under leveranstiden och att chauffören kan komma in i porten om du bor i lägenhet. Chauffören lämnar då kassen utanför din egen dörr. Observera att Middagsfrid aldrig lämnar kassar utanför porten på lägenhetshus. Bor du i hus ställer chauffören kassen utanför din dörr!

Betalning

Du kan välja mellan att betala direkt med kort. Eller via bankkonto som dras när din matkasse levererats. Uppgifterna sparas till nästa tillfälle du beställer från middagsfrid, eller om du väljer att prenumerera debiteras betalningen från ditt bankkonto månadsvis. Middagsfrid använder sig av Klarna som leverantör av betaltjänster.

Du kan också välja att betala via faktura som skickas ut via mail eller i Klarna appen, oftast med betalning inom 14 dagar, om du inte själv väljer till längre betalningstid.

Kundtjänst

Vid övriga frågor kontakta Middagsfrids kundtjänst support via telefon eller mail.

Tel nr: 08-55 117 118

Öppettider kundtjänst

  • Mån-Tis kl. 10-22
  • Ons-Fre kl. 10-15
  • Sön kl. 17-22

Mail: [email protected]

Facebook: facebook.com/Middagsfrid/

Instagram: @middagsfrid

Åtta olika matkassar

Originalkassen 5 för 4 (Stora matkassen)

5 middagar för 4 personer, 945 kr per leverans (prova-på-pris 645 kr)

Originalkassen 3 för 4 (Mellanstora kassen)

3 middagar för 4 personer, 725 kr per leverans (prova-på-pris 525 kr)

Originalkassen 4 för 2 (Lilla matkassen)

4 middagar för 2 personer, 615 kr per leverans (prova-på-pris 465 kr)

Barnkassen

Middagar anpassade för barnens smaksinnen, passar även till vuxna. 4 middagar för 4 personer, 795 kr per leverans (prova-på-pris 545 kr)

Vegokassen

3 middagar för 4 personer, 675 kr per leverans (prova-på-pris 525 kr)

Snabba kassen

Snabbare lättlagade middagar. 3 middagar för 4 personer, 795 kr per leverans (prova-på-pris 645 kr)

Flexitariankassen 4 för 4

För dig som gillar att äta vegetariskt, men som också vill njuta av en bit kött ibland. 4 middagar för 4 personer, 795 kr per leverans (prova-på-pris 595 kr)

Flexitariankassen 4 för 2 

Middagsfrid

4 middagar för 2 personer, 595 kr per leverans (prova-på-pris 445 kr)

Rabattkod på Middagsfrid

Upp till 300 kr rabatt på första matkassen! Prova-på-pris är redan aktiverat direkt i butiken för nya kunder. Ingen rabattkod behövs.

Reklamation och ångerrätt

Du får ersättning om du inte är nöjd eller har fått dåliga/saknade/skadade varor eftersom du har rätt att reklamera senast 14 dagar efter att du mottagit leveransen. Om du vill avboka en matkasse eller pausa din prenumeration ska du göra detta senast 9 dagar innan nästa inplanerade leverans. Om leveransen avbokas senare än 9 dagar före leverans tar butiken en avgift uppgående till kostnaderna för matkassen. Om leveransen avbokas senare än 3 dagar före leverans tar butiken betalt för matkassens fulla värde. I de fall du avbokar en leverans försent har du möjlighet att skänka bort din matkasse till välgörande ändamål.

Nyheter

mar 2020 – Ehandel – Matjätten startar ny e-handel för riskgrupper
maj 2019 – Axfood – Middagsfrid nobbar flygtransporterat
maj 2017 – Axfood – Axfood förvärvar Middagsfrid

Innehåll

4,5 rating
Middagsfrid
4,5 rating
4.5/5