Vin & Dryck

Guide för att köpa vin online

För att tillföra det lilla extra och få till en riktigt trevlig middag eller lunch, kan man komplettera med vin eller andra alternativ. I Sverige är det endast Systembolaget som får sälja alkoholhaltiga drycker. Fördelen med att beställa vin på nätet är att du tekniskt sett handlar från ett företag som är baserat i ett annat EU-land. Vi har tagit hänsyn till att enbart lista de butikerna som erbjuder hemleverans och där det är enkelt att beställa. Butikerna tar hand om allt som rör moms, frakt och alkoholskatter. Nedan har vi listat de bästa butikerna där man kan beställa hem vid och dryck med hemleverans.

En av Sveriges största lagliga vinbutiker på nätet sedan 2007.
4,3 rating
4.3

Hemleverans från Systembolaget

Visste du att Systembolaget erbjuder hemleverans till stora delar av landet? Du kan få öl, vin och även starksprit ”hemkört”. Kostnaden är 120 kronor för ett kolli. Ett kolli rymmer i sin tur 12 helflaskor (vin/sprit), sex vinboxar eller 24 mindre burkar. Det går att blanda ganska bra, till exempel tre flaskor vin, tre flaskor whisky och tolv burkar öl. Udda storlekar (som en magnumflaska champagne) kan ta större plats och kan då göra avgiften högre.

Vin & Dryck

Ett tips är att kombinera hemleveransen från Systembolaget med att köpa från Systembolagets beställningssortiment. Det tar kanske lite längre tid att få hem varorna, men du kommer åt så mycket större sortiment än i det ”fasta sortimentet” i din vanliga Systembolagsbutik. Det finns så många spännande öl från svenska småbryggerier som annars bara säljs i Systemet närmast bryggeriet, exklusivare viner som inte finns lokalt, eller whiskyflaskor från olika länder som inte hittar till de vanliga butikerna. 

För att beställa hemkörning på Systembolaget så behöver du ha ett konto på Systembolaget.se. Du väljer en ledig leveranstid efter din beställning, betalar online (Swish, kort eller direktbetalning med bank). Viktigt att den som tar emot leveransen måste vara beställaren av dryckerna, och denne måste visa en giltig legitimation vid leveransen.

Bästa matkassen just nu
Hello Fresh

Spara upp till 1359 kr på de fem första boxarna!

Bästa matbutiken just nu
Hemköp

200 kr nykundsrabatt!

Bästa vinbutiken just nu
Xwine.se

En av Sveriges största lagliga vinbutiker på nätet sedan 2007.